Articles de divulgació

La PCR, l’eina que va revolucionar la genètica

16 de Març de 2020
Etapes de la reacció en cadena de la polimerasa (PCR)

La reacció en cadena de la polimerasa, també anomenada PCR (de l’anglès, Polimerase Chain Reaction), és una tècnica d’amplificació enzimàtica in vitro que permet obtenir un gran número de còpies d’una seqüència d’ADN específica a partir de poc material biològic. És la tècnica que, històricament, més ha fet avançar el camp de la genètica i la biologia molecular, i tant és així que podem parlar de dues èpoques: abans de la PCR i després de la PCR. (més…)

Llegir més

Big data i seguretat: com seran els sistemes de salut del futur?

5 de Març de 2020
Imatge de Markus Spiske a Unsplash. Disponible a: https://unsplash.com/photos/466ENaLuhLY

Big data significa grans volums de dades. És un terme que en els darrers anys s’ha posat de moda, i és que, encara que no en siguem conscients, el big data està present en la majoria d’àmbits de la nostra vida. Al món cada cop s’acumulen més dades en format digital, i el big data el que fa és extreure aquestes dades, analitzar-les i obtenir informació per ser explotada. No obstant, la dificultat que presenta l’ús d’aquestes dades és que normalment no estan ben estructurades i s’acumulen molt ràpidament i en quantitats ingents, i per tant, són complexes i difícils de processar. (més…)

Llegir més

Els test genètics durant l’embaràs

31 de Gener de 2020
Amniocentesi

Durant l’embaràs són molts els dubtes que sorgeixen als futurs pares sobre la salut del seu fill. Les nostres àvies i besàvies tenien embarassos amb un seguiment mèdic que únicament es basava en el tacte manual i l’auscultació (escoltar els sorolls normals o anormals que es produeixen dins el cos). Així doncs, la informació mèdica que rebien sobre com evolucionava el seu l’embaràs i sobre la seva pròpia salut era molt escassa; i moltes de les inquietuds que tenien, com ara descartar la presència de malformacions i malalties, no es resolien fins que no naixia el fill. (més…)

Llegir més

Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.
En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Accepto